Gekaramelliseerde wortels met ahornsiroop
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gekaramelliseerde wortels met ahornsiroop

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk bijgerecht dat je maakt op en voor bij de barbecue. 

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de knoflook. Fruit glazig in de boter. Voeg de ahornsiroop, de suiker, het sinaasappelsap, de sojasaus, de wittewijnazijn en de geraspte gember toe. Laat 10 minuten inkoken. Laat afkoelen.

  2. 2

    Boen de wortels schoon en wrijf ze in met olijfolie. Gril ze 30 minuten op de barbecue. Draai ze voortdurend om.

  3. 3

    Bestrijk ze met het ahornsiroopmengsel en gril nog even verder. Leg de wortels op een schaal. Werk af met zout, sesamzaadjes en koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de knoflook. Fruit glazig in de boter. Voeg de ahornsiroop, de suiker, het sinaasappelsap, de sojasaus, de wittewijnazijn en de geraspte gember toe. Laat 10 minuten inkoken. Laat afkoelen.

  2. 2

    Boen de wortels schoon en wrijf ze in met olijfolie. Gril ze 30 minuten op de barbecue. Draai ze voortdurend om.

  3. 3

    Bestrijk ze met het ahornsiroopmengsel en gril nog even verder. Leg de wortels op een schaal. Werk af met zout, sesamzaadjes en koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.