Recept

Salade van zoete aardappel, portobello en parmezaancrème

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Meng de geraspte parmezaan en de wijnazijn door de zure room, kruid met versgemalen peper en zout en zet koel weg.

  2. 2

    Schil de zoete aardappelen en snij ze in partjes. Leg ze in de aluminium schaal en kwast ze in met olie. Gril ze in ± 20 minuten gaar en goudbruin.

  3. 3

     Spoel de citroenen en snij ze doormidden. Leg ze na 15 minuten bij de zoete aardappelen in de schaal en laat ze nog 5 minuten meegrillen.

  4. 4

    Schep de aardappelen en citroenhelften over in een schaal. Borstel de portobello’s schoon, doe ze in de aluminium schaal, druppel er wat olie over en gril ze 5 à 10 minuten.

  5. 5

    Spoel het pepertje, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snipper jn. Spoel de kruiden, schud droog en hak fijn. Strooi de kruiden en het pepertje over de gegrilde portobello’s.

  6. 6

    Schep de portobello’s bij de aardappelen en citroenen en serveer met parmezaancrème en een schepje rode-uienconfituur.
    Tip! Lekker als veggie hoofdgerecht of bij gegrilde ribeye.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade van zoete aardappel, portobello en parmezaancrème

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!