Salade van zoete aardappel, portobello en parmezaancrème
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Salade van zoete aardappel, portobello en parmezaancrème

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Meng de geraspte parmezaan en de wijnazijn door de zure room, kruid met versgemalen peper en zout en zet koel weg.

  2. 2

    Schil de zoete aardappelen en snij ze in partjes. Leg ze in de aluminium schaal en kwast ze in met olie. Gril ze in ± 20 minuten gaar en goudbruin.

  3. 3

     Spoel de citroenen en snij ze doormidden. Leg ze na 15 minuten bij de zoete aardappelen in de schaal en laat ze nog 5 minuten meegrillen.

  4. 4

    Schep de aardappelen en citroenhelften over in een schaal. Borstel de portobello’s schoon, doe ze in de aluminium schaal, druppel er wat olie over en gril ze 5 à 10 minuten.

  5. 5

    Spoel het pepertje, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snipper jn. Spoel de kruiden, schud droog en hak fijn. Strooi de kruiden en het pepertje over de gegrilde portobello’s.

  6. 6

    Schep de portobello’s bij de aardappelen en citroenen en serveer met parmezaancrème en een schepje rode-uienconfituur.
    Tip! Lekker als veggie hoofdgerecht of bij gegrilde ribeye.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Meng de geraspte parmezaan en de wijnazijn door de zure room, kruid met versgemalen peper en zout en zet koel weg.

  2. 2

    Schil de zoete aardappelen en snij ze in partjes. Leg ze in de aluminium schaal en kwast ze in met olie. Gril ze in ± 20 minuten gaar en goudbruin.

  3. 3

     Spoel de citroenen en snij ze doormidden. Leg ze na 15 minuten bij de zoete aardappelen in de schaal en laat ze nog 5 minuten meegrillen.

  4. 4

    Schep de aardappelen en citroenhelften over in een schaal. Borstel de portobello’s schoon, doe ze in de aluminium schaal, druppel er wat olie over en gril ze 5 à 10 minuten.

  5. 5

    Spoel het pepertje, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snipper jn. Spoel de kruiden, schud droog en hak fijn. Strooi de kruiden en het pepertje over de gegrilde portobello’s.

  6. 6

    Schep de portobello’s bij de aardappelen en citroenen en serveer met parmezaancrème en een schepje rode-uienconfituur.
    Tip! Lekker als veggie hoofdgerecht of bij gegrilde ribeye.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.