Meest recente artikelen

Eidooier over? Dit kun je ermee doen!

Smaakmaker

Eidooier over? Dit kun je ermee doen! Artikel

Meer eiwitten dan eierdooiers nodig? Laat de heerlijke dooiers niet verloren gaan, verrijk er je gerechten mee!

  • Klop op met een beetje room en bind je soep of saus ermee. Het mooie woord voor deze binding is ‘liason’.
  • Geef gerechten zoals aardappelpuree meer smaak en kleur. Ook de ideale basis voor hertoginnenaardappelen of ‘pommes duchesse’.
  • Hartig? Heerlijk in een pasta carbonara, quiche, mayonaise of bearnaise.
  • Zoet? Maak er sabayon, banketbakkersroom of vanilleroom mee.
  • Nog een dooier over? Decoreer er je gebak mee.

Eierdooiers kun je een paar dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen