Meest recente artikelen

Flatbread of platbrood: zo maak je het

Van tortilla over chapati tot piadina

Flatbread of platbrood: zo maak je het Artikel

Flatbread of platbrood wordt overal ter wereld gegeten. Van een Mexicaanse tortilla over een Indische chapati tot een Italiaanse piadina. Hoog tijd om een eigen versie te maken.

Flatbread of platbrood wordt doorgaans gemaakt met bloem, water en zout, maar de mogelijkheden zijn legio. Wij zijn bijvoorbeeld gek op flatbread met Griekse yoghurt. Eerst meng je alle ingrediënten en daarna rol je het deeg uit tot een platte koek. Het brood hoeft niet te gisten (hoogstens een beetje rusten) en de dikte kan variëren van 1 mm tot enkele centimeters dik.

Flatbread met Griekse yoghurt

Ingrediënten

  • 200 g speltmeel
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 2,5 kl bakpoeder
  • flinke snuif zout


Zo maak je het

Meng alle ingrediënten in de keukenmachine. Als het deeg licht plakkerig is, is het klaar. Maak er een bolletje van en wikkel het in huishoudfolie. Laat het zo 20 minuten rusten. Verdeel de deegbol in vier gelijke delen. Bestrijk je werkblad en je deegrol met een neutrale olie (genre zonnebloem- of arachideolie) en rol elk bolletje dun uit. Leg elk flatbread in een hete pan en bak enkele minuten aan elke kant. Als het brood goudbruin is, is het klaar.

Flatbreads zijn lekker als basis voor pizza, maar ook heerlijk om mee te dippen. Ontdek hier 5 heerlijke dipsausjes.

Glutenvrij flatbread? Vervang het meel dan gewoon door een glutenvrij volkorenmeel zoals boekweitmeel, maismeel, quinoameel of teffmeel. Deze meelsoorten vind je in de biowinkel.

Naar een recept van Pauline's Keuken

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen