Recept

Korianderplatbrood met hummus en een topping van een zachtgekookt ei en gebakken koriander

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een recept van de Nederlandse kookboekenauteur Merijn Tol.

Want wie zegt dat brood altijd groot en gerezen moet zijn? In het grootste deel van de wereld is brood plat… Gebruik verse koriander, zo wordt je korianderwater mooi frisgroen en krijg je prachtige groene flatbreads. Platbroodjes zijn goed in de vriezer te bewaren.

bereiding
  1. 1

    Snij de blaadjes van 1 bosje koriander fijn. Pureer ze glad met 200 milliliter water. Meng de bloem en de gist beetje bij beetje onder het korianderwater. Kneed het groene deeg 5 minuten tot het soepel en glad is.

  2. 2

    Maak de hummus. Pers het sap uit de citroen. Pureer de kikkererwten met de tahin, het citroensap, ¼ teentje knoflook, wat zout en een scheutje ijskoud water (of 2 ijsklontjes als je die hebt). Laat de machine 10 minuten draaien tot je een zijdezachte hummus hebt. Proef af en toe en breng op smaak met eventueel extra zout, citroensap en tahin.

  3. 3

    Kook de eieren in 5 à 6 minuten zacht. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze.

  4. 4

    Snij het tweede bosje koriander grof. Pel de 3 teentjes knoflook en snij ze in plakjes. Verhit een scheutje olijfolie en bak de koriander en de plakjes knoflook 2 à 3 minuten.

  5. 5

    Verdeel het deeg in kleine bolletjes. Rol ze op een bebloemd werkblad dun uit. Verhit een droge koekenpan en bak het platbrood op hoog vuur 1 à 2 minuten per kant.

  6. 6

    Verdeel de hummus over 4 kommen in een mooie cirkel en leg er een zachtgekookt ei in. Verdeel er de gebakken koriander en knoflook over. Bestrooi met het komijnpoeder en het paprikapoeder. Eet en ‘swipe’ met het groene platbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Korianderplatbrood met hummus en een topping van een zachtgekookt ei en gebakken koriander

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!