Recept

Labneh met geroosterde groenten, groenekruidenolie, kappertjes, sinaasappelkip en sesamplatbrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een recept van de Nederlandse kookboekenauteur Merijn Tol. Dit is het perfecte voorbeeld van hoe een eenvoudig gerecht toch feestelijk kan zijn met lekkere smaakmakers en platbrood erbij. Gezellig om in het midden van de tafel te zetten en te delen.

Amandel-stiftjes zijn gewoon kleine stukjes amandel! Je vindt ze onder die naam in de supermarkt.

bereiding
  1. 1

    Pel de knoflook en snij hem in plakjes. Bestrooi de kippendijen rondom met peper en zout. Verhit 100 milliliter olijfolie met de helft van de knoflook op middelhoog vuur, rasp de sinaasappelschil erboven en voeg de kipstukken toe. Halveer de sinaasappel en knijp het sap uit boven de pan. Doe dit boven je handen zodat je de pitjes kunt opvangen.

  2. 2

    Als de kip goudbruin is (draai af en toe), zet je het vuur lager. Schenk er een klein scheutje water bij, zet het deksel erop en stoof de kip op een laag vuur gaar en zacht terwijl je de rest maakt.

  3. 3

    Maak het deeg. Meng de bloem met ca. 150 milliliter water en het sesamzaad. Voeg zout toe en kneed heel goed door tot het deeg zijdezacht is. Voeg eventueel nog een scheutje water toe indien nodig. Dek af.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 220°C. Spoel en halveer de courgettes en snij ze in grote schuine stukken. Spoel de tomaatjes. Verdeel de courgettes met de tomaatjes over een ovenschaal en besprenkel ze met nog wat olijfolie en wat zout. Bak de groenten 15 à 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

  5. 5

    Maak ondertussen de groenekruidenolie. Snij de peterselie en de munt heel fijn, meng er 125 milliliter olijfolie en de rest van de knoflook onder en breng op smaak met zout. 5 Verdeel het deeg in bolletjes en rol ze dun uit op een bebloemd werkblad. Verhit een droge koekenpan en bak de broodjes 1 à 2 minuten per kant.

  6. 6

    Verdeel het deeg in bolletjes en rol ze dun uit op een bebloemd werkblad. Verhit een droge koekenpan en bak de broodjes 1 à 2 minuten per kant.

  7. 7

    Frituur de kappertjes en amandelstiftjes in de rest van de olijfolie knapperig en goudbruin.

  8. 8

    Verdeel de labneh of dikke Griekse yoghurt met zout over een schaal. Verdeel de groenten en kip erover, besprenkel ze rijkelijk met de groenekruiden-olie en bestrooi ze met de kappertjes en amandelstiftjes. Serveer met het platbrood. Je kunt wat van de labneh, groenten en kip in een platbrood scheppen en oprollen of het er gewoon los bij eten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Labneh met geroosterde groenten, groenekruidenolie, kappertjes, sinaasappelkip en sesamplatbrood

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!