Fajita’s met rundvlees
bereiding
-
1
Snij het rundvlees in reepjes. Doe de reepjes in een kom en pers er het sap van 1/2 limoen en de knoflook bij. Giet er een scheutje olie bij en breng het vlees op smaak met het paprikapoeder, de komijn, het chilipoeder, peper en zout. Schep alles goed onder elkaar en laat minstens 15 minuten afgedekt marineren.
-
2
Pel intussen de uien en snij ze in halve maantjes. Maak de paprika’s schoon en snij ze in reepjes. Verhit een flinke scheut olie in een grote pan en bak de uien een 3-tal minuten. Voeg de paprikareepjes toe en bak ze nog 5 minuten verder tot ze zacht maar nog wat knapperig zijn. Schep de groenten uit de pan en zet apart.
-
3
Verhit opnieuw wat olie in de pan. Bak het vlees in porties op hoog vuur rondom goudbruin. Voeg de groenten weer toe en schep alles om. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Snij de rest van de limoen in partjes.
-
4
Verwarm de tortilla’s kort in een droge koekenpan of de microgolfoven. Serveer ze met het rundvlees-paprikamengsel, de zure room, de salsa en de guacamole. Werk het gerecht af met de koriander en de partjes limoen.Serveer eventueel nog met zwarte bonen of een frisse limoen-komkommersalade.