Recept

Marokkaans stoofpotje met kikkererwten, feta en avocado

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Licht stoofpotje boordevol smaak.

Graag meer pit? Voeg dan wat harissa toe - een smaakmaker op basis van rode pepers, puntpaprika, knoflook, olie en een mengeling van kruiden. Je kunt het in bokaaltjes kopen, maar ook in tube: zo kun je naar smaak doseren.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de knoflook en de rode ui en snipper ze fijn. Spoel de wortelen en de courgettes en snij ze in stukjes. Schil de zoete aardappelen en snij ’m in stukjes. Spoel de kikkererwten en laat ze goed uitlekken.

  2. 2

    Verhit de olijfolie in een stoofpot en voeg de rode ui en de knoflook toe. Laat ze 2 minuten stoven en voeg dan de stukjes courgette, de zoete aardappel en de wortel toe. Voeg de tomatenpuree toe en laat dit 5 minuten stoven. Doe er de kerstomaatjes bij. Voeg de ras el hanout, het kaneelpoeder en het bouillonblokje toe. Voeg dan water toe tot alles onder staat. Laat het stoofpotje ongeveer 20 minuten pruttelen op een zacht vuur en voeg indien nodig extra water toe. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Kook de eitjes 5 minuten. Pel ze en halveer ze. Haal het vruchtvlees uit de avocado’s en snij het in reepjes. Warm het platbrood 2 minuten op in de oven op 180°C.

  4. 4

    Schep het stoofpotje in diepe borden, leg bij elk stoofpotje een halve avocado in reepjes, schik er een half eitje bij en werk af met wat feta en fijngehakte bladpeterselie. Serveer er het platbrood bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Marokkaans stoofpotje met kikkererwten, feta en avocado

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!