Recept

Turkse eieren met labneh, chiliolie en platbrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ga je de labheh voor dit gerechtje zelf maken, begin dan op tijd: die moet enkele uren tot een nacht uilekken. Zie je het niet zitten om 'm zelf te maken, koop dan labneh in de winkel of gebruik een extra dikke yoghurt en lepel die er zo bij. Dit Turkse gerechtje maak je het liefst met Turkse yoghurt, maar als je die niet vindt lukt het ook met Griekse yoghurt.

Tip: pocheer de eitjes een voor een en laat ze uitlekken op keukenpapier. Dompel ze net voor het serveren nog heel even onder in de kookpot, zodat ze allemaal lekker warm zijn.

bereiding
  1. 1

    Maak de labneh. Neem een kaasdoek en laat de yoghurt hierin uitlekken (dit kan enkele uren tot een nachtje op voorhand). Kruid de labneh (uitgelekte yoghurt) nadien met peper en zout.

  2. 2

    Maak het platbrood. Voeg de bloem bij de yoghurt, kruid met peper en zout en kneed tot een stevig deeg. Maak er bolletjes van en duw ze plat. Wrijf ze in met olijfolie en bak ze in de grillpan.

  3. 3

    Verhit een hoge kookpot met water op het vuur. Voeg de azijn toe en breng aan de kook. Breek elk ei in een kopje. Maak een draaikolk in de kookpot en draai het vuur net tot onder het kookpunt, laat het eitje hier zachtjes in zakken en laat het zo’n 3 minuten garen. Doe dit voor alle eieren.

  4. 4

    Lepel de labneh op de borden en leg er de gegrilde stukken paprika bij. Druppel er wat chiliolie over en leg er de gepocheerde eieren op. Hak de pistachenoten en de peterselie fijn en strooi dit over de eitjes. Strooi er tot slot ook de sesamzaadjes overheen. Snij het platbrood in driehoekjes en serveer bij de Turkish eggs.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Turkse eieren met labneh, chiliolie en platbrood

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!