Recept

Turkse pizza met gehakt, paprika, komkommer en feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze pizza maak je ook makkelijk én goedkoop op een gehalveerd Turks of Marokkaans brood. Hou je van een krokante bodem, rooster het dan kort onder de ovengrill. Blijf wel in de buurt, want het kan ineens snel bruin worden.

Pul biber bestaat uit grof gemalen rode Aleppo-pepers, die eerst in zout gedroogd werden. Daardoor smaakt de peper iets milder. Je vindt pul biber in sommige supermarkten en - vaak erg goedkoop - in Turkse of ­Marokkaanse winkels. Of vervang het door chilivlokken, gebruik dan wel iets minder.

bereiding
  1. 1

    Pel de knoflook en snipper hem fijn. Bak het gehakt rul met de knoflook in wat olijfolie en kruid met het zout, het komijnzaad, het korianderzaad en de pul biber. Hou warm.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 160°C. Maak de paprika’s en de komkommer schoon en snij ze in blokjes. Pel en snipper de ui.

  3. 3

    Leg de platbroden 6 minuten in de oven. Warm intussen de passata op in een steelpannetje op het vuur.

  4. 4

    Leg een platbrood op een bord en ­verdeel er wat passata over, verdeel er dan het gebakken gehakt over, lepel er de fijngesneden komkommer, paprika’s en rode ui over en verkruimel er de feta over. Bedruppel met olijfolie en werk eventueel af met extra pul biber en de verse muntblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Turkse pizza met gehakt, paprika, komkommer en feta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!