Recept

Groen platbrood met rodebiethummus en geitenkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een kleurrijk platbrood om zelf te bakken.

bereiding
  1. 1

    Maak eerst het brood. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de knoflook. Stoof hem aan in 1 eetlepel olijfolie, voeg de spinazie toe en laat ze slinken. Laat de ­spinazie afkoelen en knijp het overtollige vocht eruit door een vergiet.

  2. 2

    Spoel en rasp de courgette. Doe de ­geraspte courgette in een handdoek en knijp het vocht eruit. Meng de courgette en de spinazie in een grote kom met het amandelmeel, de eieren en de kruiden naar smaak. Voeg nog wat meel toe als het beslag te vochtig is. Breng het op smaak met peper en zout en roer tot alles goed is gemengd.

  3. 3

    Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spreid het groentemengsel uit op de ­bakplaat met de bolle kant van een lepel. Dit kan een plakkerig werkje zijn. Bak het brood in 25 minuten in de oven gaar en goudbruin aan de randen en de bovenkant. Haal de bakplaat uit de oven en keer het platbrood om op een snijplank. Verwijder het bakpapier van de onderkant en snij het groene platbrood in ­stukken.

  4. 4

    Maak de hummus. Pel de knoflook. Snij de rode bieten in kleine stukjes en doe ze samen met de kikkererwten, de knoflook, 3 eetlepels olijfolie, het ­citroensap en de komijn in een blender. Mix alles tot een gladde massa. Als het mengsel te dik is, kun je een beetje extra olijfolie of water toe­voegen. Breng de hummus op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat cayennepeper toe.

  5. 5

    Snij de rode biet in partjes, en de geitenkaas in schijfjes voor de afwerking. Besmeer de sneetjes brood met de hummus. Schik er een partje rode biet en een schijfje geitenkaas op. Werk ze af met een blaadje peterselie en kruid ze met grof-gemalen zwarte peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Groen platbrood met rodebiethummus en geitenkaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!