Recept

Gamba’s à la plancha met ananas-chilisalsa en volkoren platbrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Extra zomers, extra gezond, extra smaakvol!

bereiding
  1. 1

    Maak het platbrood. Meng het volkorenmeel met de skyr, peper en zout tot een soepel deeg. Rol er bolletjes van en duw ze heel plat. Bak ze langs beide kanten in een (grill)pan met olijfolie.

  2. 2

    Maak de salsa. Schil de ananas, verwijder de harde kern en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Maak het chilipepertje schoon en snipper het fijn. Verwijder de zaadlijst als je het niet zo pikant wilt. Hak de bladpeterselie of koriander fijn. Spoel de kerstomaatjes en snij ze in kwartjes. Meng alles onder elkaar en kruid met peper en zout. Werk af met de chilivlokken.

  3. 3

    Meng het paprikapoeder, het lookpoeder en het kerriepoeder onder de olijfolie. Wrijf de gamba’s in met de kruidenolie en kruid ze met peper en zout.

  4. 4

    Bak de gamba’s 10 minuten op de plancha, in de grillpan of op de barbecue tot ze mooi kleuren.

  5. 5

    Serveer de gamba’s met het platbrood en de ananas-chilisalsa. Werk af met de extra gesnipperde peterselie of koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gamba’s à la plancha met ananas-chilisalsa en volkoren platbrood

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!