Champignonsoep uit de soepmaker
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Champignonsoep uit de soepmaker

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Soepmaker in huis, maar op zoek naar receptjes? Deze champignonsoep maak je in een handomdraai. En ja, het lukt natuurlijk ook gewoon in een soeppan. In dat geval moet je soepje 15 minuten zachtjes laten koken vooraleer je het mixt.

Tip: de hoeveelheid water die je moet toevoegen, kan variëren volgens het type soepmaker dat je hebt. Vul ‘m in elk geval niet boven het streepje. Is de soep wat te dik, voeg dan als ze klaar is nog wat warm water toe en mix eventueel nog eens door (als dat kan met jouw soepmaker) om alles goed te mengen. Is ze te dun, voeg dan de volgende keer iets meer groenten toe.

bereiding
  1. 1

    Pel de ui, snij ‘m in stukken. Maak het preiwit schoon, snij het in ringen. Maak de champignons schoon, snij ze in stukken. Hou eventueel wat champignons apart en bak ze als garnituur voor de soep.

  2. 2

    Doe de groenten in de soepmaker, doe er het bouillonblokje bij en overgiet met 700 ml water, of tot aan het streepje.

  3. 3

    Selecteer het programma voor gladde soep en druk op start.

  4. 4

    Voeg wanneer de soep klaar is, de room toe en mix nog even kort door. Proef en breng de soep op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Schenk de soep uit en serveer met gehakte peterselie en eventueel wat gebakken champignons.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel de ui, snij ‘m in stukken. Maak het preiwit schoon, snij het in ringen. Maak de champignons schoon, snij ze in stukken. Hou eventueel wat champignons apart en bak ze als garnituur voor de soep.

  2. 2

    Doe de groenten in de soepmaker, doe er het bouillonblokje bij en overgiet met 700 ml water, of tot aan het streepje.

  3. 3

    Selecteer het programma voor gladde soep en druk op start.

  4. 4

    Voeg wanneer de soep klaar is, de room toe en mix nog even kort door. Proef en breng de soep op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Schenk de soep uit en serveer met gehakte peterselie en eventueel wat gebakken champignons.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.