Recept

Romige wittebonensoep met gremolata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze wittebonensoep is lekker romig. De gremolata geeft het een heerlijk frisse toets. 

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de knoflook en de ui. Maak de selder schoon en snij hem in stukjes.

  2. 2

    Stoof de ui, de knoflook en de selder aan in de olijfolie in de stoofpot. Voeg de witte bonen toe en blus met de kippenbouillon. Laat zo’n 30 minuten koken.

  3. 3

    Mix de soep glad en breng ze op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Maak de gremolata. Rasp de schil van de citroen. Pel de knoflook. Mix de knoflook samen met de bladpeterselie en de citroenschil fijn in de cutter.

  5. 5

    Schenk de wittebonensoep in de kommetjes en werk ze af met de gremolata.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Romige wittebonensoep met gremolata
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de knoflook en de ui. Maak de selder schoon en snij hem in stukjes.

  2. 2

    Stoof de ui, de knoflook en de selder aan in de olijfolie in de stoofpot. Voeg de witte bonen toe en blus met de kippenbouillon. Laat zo’n 30 minuten koken.

  3. 3

    Mix de soep glad en breng ze op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Maak de gremolata. Rasp de schil van de citroen. Pel de knoflook. Mix de knoflook samen met de bladpeterselie en de citroenschil fijn in de cutter.

  5. 5

    Schenk de wittebonensoep in de kommetjes en werk ze af met de gremolata.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!