Zo proefde je bloemkool nog nooit!
Ilse houdt van kool, nét omdat het zo veelzijdig is. Er zijn niet alleen veel kolen (bv. groen, wit en rood; rond en lang, lekker van bij ons of iets verder weg; …), je kunt er ook veel mee. Ilse’s favoriete kool van het moment? Bloemkool!
- Ontdek de natuurlijk zoete smaak van bloemkool door de groente in z'n geheel of in roosjes te grillen in een oven van 180°C.
Besprenkel met wat olijfolie, zeezout, zwarte peper en hup: hij kan zo de oven in! Tip: je kunt net hetzelfde doen met andere grote en kleine kolen zoals spruitjes. - Verdraag je geen gluten of wil je gewoon eens experimenteren? Vervang je pizzadeeg dan eens door … bloemkool.
Kook je bloemkool zacht, druk er zo veel mogelijk vocht uit, meng met 100 gram amandelpoeder en 2 eieren. Kneed tot een stevige massa, stort in een ronde pizzavorm met bakpapier, druk goed aan en bak ongeveer 20 minuten af in een oven van 180°C.
Beleg met verschillende (droge) smaakmakers en bak opnieuw af. - Net als witte en rode kool kun je bloemkool rauw raspen. Laat even marineren in een vinaigrette en werk er je winterse salade mee af. Een stevige bite gegarandeerd!