Recept

Rosbief met geroosterde bloemkoolsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van Ilse: "Met het restje rosbief kun je alvast heerlijke broodjes maken voor de dag erna. Een stuk ciabatta, een dun laagje mayonaise, het restje rosbief in plakjes, sla en tomaatjes en je lunch is klaar!"

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de rosbief in een met boter ingevette ovenschaal. Leg er de laurier en tijm bij, enkele vlokjes boter en kruid met peper en zout. Zet 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven.

  2. 2

    Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Strooi er de kerriepoeder en de komijn over, kruid nog met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Zet de laatste 20 minuten bij de rosbief in de oven. Roer regelmatig om, zo kleuren de bloemkoolroosjes gelijkmatig.

  3. 3

    Maak de spinazie schoon en verdeel over een kom, leg er de bloemkoolroosjes bij. Strooi er de pompoenpitten en amandelschilfers over. Sprenkel er olijfolie over en nog een klein beetje peper uit de molen.

  4. 4

    Laat het vlees eerst 10 minuten rusten onder aluminiumfolie alvorens in dunne plakjes te snijden. Serveer de rosbief met de geroosterde bloemkoolsalade. Lekker met puree!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rosbief met geroosterde bloemkoolsalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!