Meest recente artikelen

Vraag het aan Ilse: hoe maak ik mayonaise?

Goede vraag

  • Deel dit artikel:
Vraag het aan Ilse: hoe maak ik mayonaise? Artikel

Ilse D'hooge beantwoordt jouw culinaire vragen! Elke week kan je het antwoord lezen op een prangende vraag van een lezeres.

 

Je kan Ilse voortaan elke dag aan het werk zien in haar programma ‘Ilse kookt’ op Libelle tv.

Meer informatie over het programma vind je hier!

 

Vraag van Inge: hoe maak ik mayonaise? Het wil maar niet lukken…

Antwoord van Ilse

Dag Inge,

Bij het maken van mayonaise moet je zorgvuldig te werk gaan. Gebruik ingrediënten die op dezelfde temperatuur staan, liefst op kamertemperatuur. Ik maak hem als volgt…

Klop 3 eierdooiers met 1 el citroensap, 1 el mosterd, 2 el arachide-olie en 1 el lauw water los in een maatbeker (ik doe dit met een vork). Neem er de staafmixer bij en mix.

Giet er dan langzaam, in een straaltje, nog 3 dl arachide-olie bij en blijf mixen tot de mayonaise de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met peper, zout en eventueel nog wat extra citroensap als je dat lekker vindt.

Als je de olie te snel toevoegt kan de mayonaise gaan schiften. Als de mayonaise toch begint te schiften kan je er nog een lepel warm water aan toevoegen. Dit kan soms een redding zijn!

Veel succes!

Groetjes, Ilse

Save

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen