Meest recente artikelen

3 tips van Ilse om jouw ovenschotel nog lekkerder te maken!

Zo hou je alles lekker smeuïg

3 tips van Ilse om jouw ovenschotel nog lekkerder te maken! Artikel

Een lekkere ovenschotel is een smakelijk geheel van verschillende ingrediënten: een stevige basis van aardappel of deegwaren, misschien wat vlees of vis, veel groenten, nog meer saus én een korstje. Met deze tips van Ilse zorg jij ervoor dat je ingrediënten tijdens het garen niet uitdrogen.

  1. Zorg allereerst voor voldoende vocht. Maak je bijvoorbeeld een ovenschotel op basis van tomatensaus? Voeg dan minstens één extra bokaal of een brik (400 g) passata toe. Je bechamel– of kaassaus hou je lopend met extra melk of een klontje boter.
  2. Hetzelfde geldt voor je puree. Voeg een extra klontje boter toe aan je puree. Anders wordt een ovenschotel met puree droog en brokkelig.
  3. Gebruik geen té mager gehakt, want dat droogt uit door de warmte. De beste gehaktsoorten voor ovenschotels zijn gemengd gehakt (op basis van varken en kalf), varkensgehakt of lamsgehakt. Wil je het toch mager houden? Vervang dan de helft van één van de voorgaande gehaktsoorten door puur rundergehakt.

Klaar om het zelf te proberen?

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Ilse D'hooge

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen