Recept

Bloemkool met appel, kikkererwten en avocado

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De combinatie van appel en avocado werkt super bij deze geroosterde bloemkool.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de bloemkool, snij in roosjes en leg ze op een bakplaat. Strooi er de komijn, peper en zout over, besprenkel met olijfolie. Zet 15 minuten in de oven.

  2. 2

    Laat de kikkererwten uitlekken. Hou een vierde apart. Pel de knoflook en snipper. Doe de kikkererwten in een blender. Voeg de tahinsaus, het sap van ½ citroen en de knoflook toe en mix fijn. Voeg wat water toe en mix verder tot een gladde puree. Breng de hummus verder op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de resterende kikkererwten op een bakplaat. Bestrooi met paprikapoeder en kurkuma. Besprenkel met olijfolie en rooster 15 à 20 minuten.

  4. 4

    Spoel de appel en snij 'm in blokjes, doe hetzelfde met de avocado. Besprenkel met citroensap.

  5. 5

    Lepel wat van de hummus in kommetjes, leg er de waterkers, geroosterde bloemkool, appel en avocado bij. Werk af met geroosterde kikkererwten, wat extra olijfolie en serveer met naanbroodjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bloemkool met appel, kikkererwten en avocado

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!