Recept

Soep van geroosterde bloemkool en knolselder met kruidenkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van Libelle-­chef Ilse: “Maak het extra feestelijk: kook een handvol kant-en-klare gevulde pasta zoals tortellini of ravioli om de soep mee af te werken.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en snij de knolselder in blokjes van 1,5 cm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, sprenkel er olijfolie over en kruid ze met de tijmblaadjes, het komijnpoeder, de cayennepeper, peper en zout. Gaar de groenten 20 minuten in de oven en hussel ze halverwege om.

  2. 2

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de aardappel en snij hem in stukjes. Stoof de ui, de knoflook en de aardappel aan in een grote kookpot in wat boter. Voeg de geroosterde bloemkool en knolselder toe. Blus met 1 liter water en verkruimel er de kippenbouillonblokjes bij. Breng de soep aan de kook, zet het deksel op de pot en laat nog 25 minuten op een zacht vuur verder garen.

  3. 3

    Mix de soep fijn, samen met de helft van de kruidenkaas. Proef en voeg eventueel nog extra peper, zout of cayennepeper toe.

  4. 4

    Verdeel de soep over de kommetjes en werk ze af met de rest van de kruidenkaas, wat olijfolie en de verse kruiden naar smaak.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Soep van geroosterde bloemkool en knolselder met kruidenkaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!