Meest recente artikelen

Vakantieland: de Duitse keuken

  • Deel dit artikel:
Vakantieland: de Duitse keuken Artikel

Bier hoort bij Duitsland. Er wordt gemiddeld maar liefst 129 liter per persoon per jaar gedronken. Maar er is meer in de Duitse keuken...

Traditioneel wordt er in Duitsland warm gelunched en bestaat de avondmaaltijd uit brood. De Duitsers beginnen rond 8u aan hun avondeten.

In de Duitse keuken worden veel aardappelen gebruikt.
En naast bier, zijn er ook vele Duitse wijnen die veel gedronken worden.

Typisch Duits

In Duitsland worden verschillende klassiekers op straat verkocht. Denk maar aan de grote pretzels en curryworst.

Wanneer je in Duitsland bent en traditionele gerechten wil proberen mag ook eisbein niet ontbreken. Dit grote stuk vlees is een gekookt stuk varkenspoot. Één echt Duits, of eigenlijk Berlijns, gebak wat je niet mag vergeten is de Berliner bol. Dit is een gefrituurde deegbol met banketbakkersroom en marmelade.

Duitsland is één van de grootste producenten van marsepein ter wereld, dus ook dit is overal verkrijgbaar.

Zelf aan de slag!

Voor een typisch Duits diner kan je kiezen voor zuurkool met hespengebraad. Of kies voor winterse goulash. Sluit je maaltijd af met een heerlijke Zwarte-woudtaart. Deze heerlijke taart combineert de smaak van zoete chocolade met zure krieken.
 

Ontdek de Baltische toppers!

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen