Gebraad van hinde met rodekool
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gebraad van hinde met rodekool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met gestoomde aardappelen

bereiding
  1. 1

    Schaaf de kool fijn. Stoof kort aan in boter. Doe er het sinaasappelsap en de steranijs bij. Dek af en laat 1 uur zachtjes stoven. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. 3

    Kruid het vlees met peper en leg het in een ovenschaal. Verdeel er klontjes boter over en zet 50 minuten in de oven. Het vlees mag binnenin mooi rosé blijven.

  4. 4

    Schil de sinaasappelen ‘à vif’ en snij de partjes tussen de vliezen uit. Schep ze door de rodekool en laat mee verwarmen.

  5. 5

    Neem het vlees uit de oven, laat het een kwartiertje rusten onder aluminiumfolie. Snij het in plakjes en serveer met de rodekool.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schaaf de kool fijn. Stoof kort aan in boter. Doe er het sinaasappelsap en de steranijs bij. Dek af en laat 1 uur zachtjes stoven. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. 3

    Kruid het vlees met peper en leg het in een ovenschaal. Verdeel er klontjes boter over en zet 50 minuten in de oven. Het vlees mag binnenin mooi rosé blijven.

  4. 4

    Schil de sinaasappelen ‘à vif’ en snij de partjes tussen de vliezen uit. Schep ze door de rodekool en laat mee verwarmen.

  5. 5

    Neem het vlees uit de oven, laat het een kwartiertje rusten onder aluminiumfolie. Snij het in plakjes en serveer met de rodekool.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.