Aardappel-koolrabisalade met spek
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Aardappel-koolrabisalade met spek

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Klaar in 30 minuten.

bereiding
  1. 1

    Maak de koolrabi schoon en snij in partjes. Kook samen met de krieltjes 10 minuten in lichtgezouten water, giet af en laat goed uitlekken. Pel de krieltjes en snij in plakjes.

  2. 2

    Bak het ontbijtspek in een pan zonder vetstof en laat uitlekken op keukenpapier. Spoel de kropsla. Maak de lente-ui schoon en snij in ringen. Spoel en snipper de peterselie.

  3. 3

    Klop een vinaigrette van de wijnazijn, mosterd, zonnebloemolie, een mespunt suiker, peper en zout.

  4. 4

    Hussel de sla, aardappel, koolrabi, lente-ui en peterselie door elkaar en verdeel over borden. Werk af met enkele plakjes bacon en een lepeltje vinaigrette.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de koolrabi schoon en snij in partjes. Kook samen met de krieltjes 10 minuten in lichtgezouten water, giet af en laat goed uitlekken. Pel de krieltjes en snij in plakjes.

  2. 2

    Bak het ontbijtspek in een pan zonder vetstof en laat uitlekken op keukenpapier. Spoel de kropsla. Maak de lente-ui schoon en snij in ringen. Spoel en snipper de peterselie.

  3. 3

    Klop een vinaigrette van de wijnazijn, mosterd, zonnebloemolie, een mespunt suiker, peper en zout.

  4. 4

    Hussel de sla, aardappel, koolrabi, lente-ui en peterselie door elkaar en verdeel over borden. Werk af met enkele plakjes bacon en een lepeltje vinaigrette.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.