Recept

Tomaat-tonijn met verse frietjes

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Natalie tipt!

“Iets budgetvriendelijker dan de klassieke tomaat-garnaal! Als het in de week snel moet gaan, koop dan kant-en-klare verse frietjes.”

bereiding
 1. 1

  Schil de aardappelen en snij ze in frietjes. Verhit het frituurvet tot 160°C en bak de frietjes een eerste keer. Laat ze uitlekken in een vergiet met keukenpapier.

 2. 2

  Laat de tonijn uitlekken en maak hem los met een vork. Kook de eieren hard en spoel ze onder koud water. Pel en plet ze. Snij de augurken in plakjes. Meng de tonijn met de eieren, de bladpeterselie, de mayonaise, de Griekse yoghurt, de graantjesmosterd, de kappertjes, de augurken en tabasco en citroensap naar smaak. Kruid met peper en zout.

 3. 3

  Maak een klein kruisje onderaan in de tomaten en dompel ze heel even (maximum 10 seconden) in kokend water. Neem ze er voorzichtig uit en spoel ze onder koud water. Trek het velletje er met een scherp mesje voorzichtig af, van aan het kruisje onderaan. Snij het hoedje eraf en lepel het vruchtvlees eruit. Kruid de tomaten aan de binnenkant met zout en laat ze omgekeerd uitlekken.

 4. 4

  Vul de tomaten met de tonijnsalade. Verhoog de temperatuur van het frituurvet naar 180°C en bak de frietjes gaar en krokant. Serveer de tomaat-tonijn met de frietjes en de rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tomaat-tonijn met verse frietjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!