Meest recente artikelen

Gezonde instant soep van Soppa Fest

My way

  • Deel dit artikel:
Gezonde instant soep van Soppa Fest Artikel

De Pottenfabriek van Soppa Fest vult… potjes. Vol lekkers. “Ik heb een hele grote zwak voor groenten,” vertelt Emma Vanhoof van Soppa Fest. “Verse, biologische groenten, die stelen de show in al mijn gerechten.” In de Pottenfabriek van Soppa Fest vult Emma glazen bokaaltjes met onder andere noedels en salades. “De groenten haal ik bij de lokale bioboer en ik lever de potjes bij klanten af met de fiets. Helemaal ecologisch verantwoord dus!”
“Gerechten waarin vooral verse groenten de show stelen” 1

Soppa Fest maakt gerechten waarin groenten de show stelen. Waarin savooikool weer sexy wordt en ui weer ajuin mag heten. Waarin de rode kool de worst vergeten is en de komkommers krom mogen zijn. Waarin de prei niet langer de antagonist is in het soepverhaal en de radijzen gepromoveerd worden tot supersterren.

Emma komt de potjes instant soep en salades met plezier brengen, maar ze wil je even graag vertellen hoe je ze zelf maakt.

Speciaal voor jou, een recept uit de Pottenfabriek: instant noedelsoep 

Deze verse instant noedelsoep, die je drie dagen bewaren in de koelkast. Dat is eens iets heel anders dan instant noodles uit een potje van de supermarkt, maar dan gezond én helemaal zelfgemaakt.
“Gerechten waarin vooral verse groenten de show stelen” 2

Ingrediënten

  • 4 nestjes rijstnoedels (check goed de verpakking: gebruik noedels die enkel geweekt, niet gekookt, moeten worden)
  • fijngesneden groentjes (wortel, Chinese kool, spinazie, wat je maar wil…)
  • handje sojaboontjes of tuinbonen
  • scheut sojasaus
  • scheut rijstazijn
  • eetlepel miso en/of groentebouillon
  • teentje look, fijn geraspt
  • stukje gember, fijn geraspt
  • chili (gedroogd of vers), naar smaak
  • handje verse koriander en/of munt

Bereiding

  • Verdeel de nestjes over 4 hittebestendige glazen bokalen. Hoeft je soepje niet vervoerd te worden? Dan is een simpele soepkom even goed.
  • Meng een kruidenpasta van alle ingrediënten in het lijstje van sojasaus tot en met chili en verdeel die over de potjes.
  • Vul je potjes verder op met heel fijn gesneden groenten en boontjes en werk af met de verse kruiden.
  • Je kunt de afgesloten potjes drie dagen in de koelkast bewaren. Als je honger hebt, vul je het potje met kokend water, doe het weer dicht en wacht vier minuten (niet schudden!).
  • Alles goed door elkaar mengen en klaar!

Smakelijk!

Instant soep met verse groenten van Soppa Fest

Instant soep met verse groenten van Soppa Fest

Meer over Soppa Fest op hun website.

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen