Hoe maak ik een vegetarische vol-au-vent?
Even lekker zonder vlees
Vegetarische vol-au-vent is een verrassend eenvoudig én lekker alternatief voor de klassieker. Met deze tips maak je van de topfavoriet een heerlijke veggie variant.
Vol-au-vent is doet meteen denken aan zondagse maaltijden met de familie, of je doorsnee bestelling in de brasserie. Maar je kunt de Belgische klassieker ook eenvoudig vegetarisch klaarmaken. Een vegetarische vol-au-vent is namelijk niet alleen heerlijk, maar ook verrassend veelzijdig. Varieer met de ingrediënten, en zet zo telkens een nieuwe versie op tafel. Ideaal voor vegetariërs en flexitariërs.
Zo maak je vegetarische vol-au-vent
Optie 1: met veggie alternatieven
De traditionele vol-au-vent wordt gemaakt met kip en gehaktballetjes in een romige saus. Maar die ingrediënten vervang je makkelijk door vegetarische alternatieven. Denk aan veggie kipstukjes, vegetarische balletjes of zelfs tofu. Die vind je tegenwoordig in elke supermarkt en, nog beter: ze zijn supersnel klaar.
Optie 2: ga voluit voor groenten
Heb je liever een vol-au-vent boordevol groenten? Vervang het vlees dan door extra champignons, erwtjes, asperges, prei of pastinaak.
Optie 3: maak een vegan vol-au-vent
Een vegan vol-au-vent is niet alleen volledig vegetarisch, maar ook helemaal dier- en lactosevrij. Gebruik plantaardige room en boter voor je saus, kies voor vegan kipstukjes of groenten en serveer met frietjes. Zo is je vol-au-vent ineens geschikt voor iedereen die aan je tafel schuift!
Onze recepten voor vegetarische vol-au-vent
Veggie of ineens vegan? Deze vegetarische vol-au-vents zijn lekker voor iedereen! Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!