Recept

Vegan vol-au-vent

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk recept waar zelfs niet-vegans van zullen smullen

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de uien en de knoflook. Stoof 1 ui en 1 teentje knoflook glazig in olijfolie. Doe er de rijst en 2 laurierblaadjes bij en overgiet met 450 ml groentebouillon. Dek af en laat 30 minuten sudderen.

  2. 2

    Maak de asperges schoon, kook ze kort en laat ze schrikken onder koud water. Snij in gelijke stukjes. Schil en snij de wortelen en stoof ze aan met 1 gesnipperde ui en 1 gesnipperd teentje knoflook. Voeg de tijm, 1 laurierblaadje en 100 ml water toe. Als de wortelen beetgaar zijn, laat de asperges en erwten dan even mee garen. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Snij de seitan in blokjes. Maak de champignons schoon en snij in plakjes. Bak ze krokant in olijfolie op een hoog vuur. Kruid met peper en blus met sojasaus. Zet de pan weg. Stoof de resterende ui en knoflook aan. Voeg 1 laurierblaadje, de rest van de bouillon en de havermelk toe en breng aan de kook. Los het maïszetmeel op in koud water, giet bij de saus en laat inkoken. Voeg de seitan en de champignons toe en breng op smaak met limoensap, peper en zout. Serveer met de rijst en de groenten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vegan vol-au-vent

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!