Recept

Spaanse aperoplank à la Sandra Bekkari

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

TIPS! Kies voor de balletjes voor puur rundergehakt. Dat bevat minder vet en is lekker smaakvol in deze tomatensaus. Moet het extra snel gaan? Gebruik dan kant-en-klare notenmixen.

bereiding
  1. 1

    Maak de albondigas. Kruid het gehakt met peper, zout en het paprikapoeder. Rol er hapklare balletjes van. Pel de knoflook en de ui en snipper ze fijn. Stoof de knoflook en de ui aan in wat olijfolie in een diepe pan.Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze goudbruin. Voeg de passata toe en laat alles sudderen op een zacht vuur tot de saus tot 2/3 is ingekookt en de balletjes gaar zijn. Hak de bladpeterselie fijn en strooi ze over de balletjes. Je kunt ze in het pannetje op de plank zetten.

  2. 2

    Maak de minitortilla’s. Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel en droog de spinazie. Maak de courgette en de paprika schoon en snij ze in stukjes. Pel en snipper de knoflook en de ui. Stoof de knoflook, de ui, de courgette en de puntpaprika kort aan in een pannetje met 1 eetlepel olijfolie. Kruid met peper en zout. Klop de eieren los met de plantaardige melk en kruid ze met peper, zout en de Provençaalse kruiden.

  3. 3

    Vet een muffinblik in met olijfolie en lepel er wat gebakken groenten in. Leg er wat spinazieblaadjes op en giet er het eimengsel over. Bak de tortilla’s 15 minuten in de oven. Laat ze even afkoelen, ontvorm ze en laat ze verder afkoelen op een rooster.

  4. 4

    Maak de patatas bravas. Spoel de krieltjes, snij ze in plakjes en kook ze beetgaar in gezouten water. Spoel ze na het koken niet af onder koud water, maar laat ze wel goed uitdampen. Schik de krieltjes in een ovenschaal, kruid ze met peper en zout en bedruppel ze met olijfolie. Rooster ze in 10 à 15 minuten krokant in de oven. Pers het sap uit de citroen. Pel en plet de knoflook. Meng de knoflook en het citroensap onder de yoghurt en kruid de saus met peper en zout.

  5. 5

    Haal de krieltjes uit de oven en bestrooi ze met het gerookt paprikapoeder. Werk ze af met de yoghurtsaus.

  6. 6

    Maak de cashewnoten. Doe de cashewnoten met het paprikapoeder, peper en zout in een pannetje. Rooster de cashewnoten kort in de pan.

  7. 7

    Verdeel de gerechtjes eventueel over kommetjes en schik alles op de plank.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spaanse aperoplank à la Sandra Bekkari

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!