Meest recente artikelen

Is pindakaas ongezond?

In een notendop

Is pindakaas ongezond? Artikel

Pindakaas is erg lekker en veelzijdig. Je kan het op je boterham smeren, maar ook een dipsausje vanmaken of een dessertje mee opleuken. Maar is het wel zo gezond? Of is pindakaas net ongezond? Wij vroegen het aan Karolien Olaerts.

Karolien Olaerts serveert met haar blog Karola's Kitchen niet enkel lekkere gezonde gerechtjes voor het hele gezin, ze geeft ook graag antwoord op al jouw kookvragen, mét praktische tips en wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies. De vraag die we haar dit keer voorleggen: is pindakaas ongezond?

Het antwoord van Karolien

"Tegenwoordig vind je in heel veel supermarkten 100% pindakaas, dat wil zeggen dat er enkel en alleen pinda's in zitten, zonder toevoeging van zout, suiker of palmolie. Een fantastisch product!"

"Pinda's zijn technisch gezien peulvruchten, maar qua samenstelling lijken ze veel meer op noten. Ze zijn rijk aan gezonde vetten, eiwitten en vezels. In België hebben ook de meeste niet-100% pindakazen heel goede voedingswaarden. Meestal wordt er wat zout en soms palmolie toegevoegd, maar extra suikers zul je er zelden in vinden – in tegenstelling tot in de versies in het buitenland. Pindakaas is dus een voedzaam én lekker product, check het sausje maar bij deze minikipsaté!"

"Hou wel in gedachten dat een individueel product nooit gezond of ongezond kan zijn, aangezien één voedingsmiddel je nooit gezond of ongezond kan maken. Uiteindelijk gaat het om je volledige eetpatroon."

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Karolien Olaerts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen