Meest recente artikelen

Koken voor vrienden: eenvoud, smaak en plezier

Heerlijk genieten van je gezelschap

Koken voor vrienden: eenvoud, smaak en plezier Artikel

Wanneer de kalender een avond met vrienden aankondigt, kun je haast niet wachten tot de deurbel gaat. Al kan het soms een uitdaging zijn om heerlijke én haalbare gerechten te maken, zodat je zelf ook nog wat kunt genieten. Laat ons je gidsen door een gezellige avond in fijn gezelschap, zonder heel de avond in de keuken te vertoeven.

Je kent het wel: de gasten zitten aan tafel, iedereen heeft het gezellig en jij loopt constant heen en weer naar de keuken om ervoor te zorgen dat je vrienden verwend worden met heerlijke maaltijden. Lap, weer te laat om mee te lachen met het zoveelste mopje. Schuif je voetjes alvast onder tafel, want met deze tips geniet je vanaf nu volop mee van je bezoek!

Begin met een Plan

Een succesvol diner begint lang voordat de eerste gast aanbelt. Kies gerechten die van tevoren kunnen worden bereid. Een rijke, op smaak gebrachte stoofpot of een hartige quiche kan al een dag eerder worden klaargemaakt. En nog beter: de smaken worden dan nóg intenser, win-win! Ook salades met een stevige basis, zoals quinoa of boerenkool, kun je enkele uren van tevoren klaarmaken. Nog enkel de dressing toevoegen voordat je ze serveert en klaar. Vergeet zeker de kracht van een goede mise-en-place niet: door bijvoorbeeld groenten vooraf te snijden en te portioneren, wordt het samenstellen van gerechten op de avond zelf een fluitje van een cent. Om je op weg te helpen, zijn hier alvast een aantal heerlijke gerechten die je makkelijk op voorhand kunt maken.

Maak het jezelf niet te moeilijk

Je wil je vrienden verwennen, maar dat wil niet zeggen dat je heel veel moeite moet doen. Gerechten zoals bijvoorbeeld een pasta pesto zijn niet alleen eenvoudig, maar ook nog eens overheerlijk. Je kunt er zo ver in gaan als je zelf maar wilt. Voeg nog wat rucola, kerstomaatjes, gegrilde kip en Parmezaanse kaas toe en je hebt een topgerecht!

Een andere optie is het maken van verschillende soorten tapas of fingerfood. Dit biedt een grote variëteit aan smaken en ingrediënten en veel van de gerechtjes kunnen van tevoren klaargemaakt worden. Denk aan items als gamba’s in looksaus, mini-quiches, garnalencocktails en bruschettas. Het voordeel van tapas is dat je een breed scala aan opties biedt die bij verschillende dieetvoorkeuren passen en het stimuleert het delen en proeven, wat voor een gezellige sfeer zorgt. Om je op weg te helpen, hebben we hier alvast enkele lekkere tapasgerechten verzameld.

Tot slot, als je echt indruk wilt maken maar toch iets eenvoudigs wilt serveren, overweeg dan een zelfgemaakte pizza. Met kant-en-klaar pizzadeeg en verschillende toppings kunnen je gasten hun eigen pizza samenstellen. Dit is niet alleen een leuke activiteit, maar zorgt er ook voor dat iedereen krijgt wat ie lekker vindt. Zo kun je gezellig samen met vrienden tijd spenderen aan tafel en vervolgens proeven van jullie lekkere creaties. Ideaal, toch?

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen