Recept

Lenterolletjes met scampi

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke mini-loempia's voor bij het aperitief

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Leg 12 velletjes rijstpapier even in water om ze soepel te maken. Dep ze droog.

    Pel de scampi's.

    Snij 4 stronkjes witloof overlangs in reepjes.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Leg op rijstvelletje een gepelde scampi en een blaadje basilicum. Kruid met peper en zout. Bestrijk de randen met losgeklopt eiwit en vouw dicht tot een miniloempia. Bestrijk de rolletjes rondom met olie. Bak ze 3 minuten in de oven.

  3. 3

    Stoof het witloof in olie, bestrooi ze met 0,5 kl gemberpoeder en bedruip met 2 el sojasaus. Roerbak tot het wat geslonken is.

  4. 4

    Verwarm het sinaasappelsap met de boter. Kruid met peper en zout. Leg wat witloof op elk bord, schik er de lenterolletjes op. Serveer met de saus en gesnipperd basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lenterolletjes met scampi

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!