Meest recente artikelen

Hoe lang moet je asperges koken?

Perfect gekookte asperges

Hoe lang moet je asperges koken? Artikel

In de wereld van fijne groenten staat de asperge bekend om zijn elegante smaak en veelzijdigheid in de keuken. Om de perfecte textuur en smaak te bekomen, moet je zeker letten op de kooktijd. Hoe lang je asperges moet koken, zowel witte als groene, lees je hier.

Witte asperges: delicaat en verfijnd

Witte asperges, ook wel bekend als het 'witte goud', vragen om een zachte behandeling en nauwkeurige timing. De ideale kooktijd ligt tussen de 8 en 10 minuten, afhankelijk van de dikte. De meest gebruikte methode is het opzetten van de asperges in koud water, aan de kook brengen en dan het vuur uitzetten. Laat de asperges vervolgens nog 15 tot 20 minuten in het hete water staan, zodat de ze nog wat kunnen nagaren. Dit zorgt ervoor dat de asperges nog wel wat doorgaren, zonder ze te verzachten tot een ongewenste textuur.

Groene asperges: robuust en smaakvol

Groene asperges lenen zich voor een kortere kooktijd. Afhankelijk van de dikte, koken ze optimaal in 3 tot 5 minuten. In tegenstelling tot witte asperges, kun je groene asperges best direct in kokend water leggen, zonder het vuur af te zetten. Dit zorgt ervoor dat ze hun felgroene kleur en knapperige textuur behouden. Je kunt groene asperges ook stomen, waarbij ze in ongeveer 5 tot 8 minuten perfect gaar zijn.

Heerlijke recepten met gekookte asperges

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen