Asperges met sinaasappel-korianderdressing
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Asperges met sinaasappel-korianderdressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verrassend lekkere combinatie

bereiding
  1. 1

    Spoel de asperges. Schil alleen de witte. Verwijder van allebei het harde uiteinde. Blancheer ze apart beetgaar in gezouten kokend water en laat uitlekken.

  2. 2

    Snij (heel dun) een schilletje van de sinaasappel af en verdeel het in reepjes. Pers de sinaasappel uit. Snipper de koriander (hou wat apart voor garnering).

  3. 3

    Klop de olie met de azijn en 4 el sinaasappelsap tot een dressing. Doe er de gehakte koriander bij en breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Schik de asperges en de ham op de borden. Giet er de dressing over. Werk af met sinaasappelschil en koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de asperges. Schil alleen de witte. Verwijder van allebei het harde uiteinde. Blancheer ze apart beetgaar in gezouten kokend water en laat uitlekken.

  2. 2

    Snij (heel dun) een schilletje van de sinaasappel af en verdeel het in reepjes. Pers de sinaasappel uit. Snipper de koriander (hou wat apart voor garnering).

  3. 3

    Klop de olie met de azijn en 4 el sinaasappelsap tot een dressing. Doe er de gehakte koriander bij en breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Schik de asperges en de ham op de borden. Giet er de dressing over. Werk af met sinaasappelschil en koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.