Meest recente artikelen

Herfstig weekmenu van Natalie: snelle gerechten met seizoensproducten

Supersnelle ingrediënten

Herfstig weekmenu van Natalie: snelle gerechten met seizoensproducten Artikel

Het is oktober, en we maken ons klaar voor een heerlijk najaar. Natalie kiest voor een herfstig weekmenu met snelle gerechten voor het hele gezin.

Herfst is goed nieuws! Want ook het najaar komt steeds met de heerlijkste ingrediënten. Natalie koos er deze snelle en makkelijke recepten voor uit. Zo geniet je de hele week lang van een herfstig weekmenu, vol gerechten in het seizoen. Snel, sfeervol én lekker, voor het hele gezin. Smakelijk!

4 supersnelle ingrediënten die je in de koelkast moet hebben

  • Kant-en-klare gnocchi zijn altijd een goed idee. Je kunt de gnocchi in enkele minuten gaar koken in licht gezouten water – net zoals pasta. Daarna bak je ze krokant in de pan met specerijen naar keuze. Met een kant-en-klare saus zit je in minder dan 10 minuten aan tafel.
  • Spek is een heerlijke smaakmaker. Bak het spek krokant in de pan en laat het vervolgens even uitlekken op keukenpapier. Serveer het spek bij een restje puree, bak er een spiegeleitje bij… Of werk er een restje pasta mee af, voor een heel andere maaltijd.
  • Roomkaas is niet alleen lekker op de boterham. Je verwerkt de kaas in een lekker dessert, brengt er een saus mee op smaak of maakt er een snel korstje mee.
  • Geitenkaas: stop eens bij de lokale kaaswinkel. Laat je er verrassen door al die heerlijke geitenkaasjes van bij ons. Zet het kaasje een kwartiertje in de oven. Daarna kun je het soppen met een stukje stokbrood. Heerlijk!

Herfstig weekmenu met snelle gerechten

  • Maandag: linguine met spinazie, champignons en kip-kerriekrokantjes
  • Dinsdag: zalm met roomkaaskorst en spelt
  • Woensdag: puree met gebakken pompoen en ontbijtspek
  • Donderdag: salade van gebakken paddenstoelen, warme geitenkaas en notenbroodcrumble
  • Vrijdag: pilav met aubergine en kalfsgehakt
  • Zaterdag: supersnelle vitello tonnato-bowl met krieltjes en boontjes
  • Zondag: gnocchi met tomaat-mascarponesaus en kruidencrumble
  • Dessert: speculaas-ijswafels

Met Natalies herfstig weekmenu zet je snel gerechten binnen het seizoen op tafel.

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe.

  • Deel dit artikel
Alles over Natalie Peeters

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen