Recept

Linguine met spinazie, champignons en kip-kerriekrokantjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt!

“Je kunt ook gewone kipfilets nemen. Stop ze in een diepvrieszak, klop ze plat met een deegroller (zo zijn ze sneller gaar) en wentel ze door de bloem, eidooiers en panko voor snelle homemade kipschnitzels.”

bereiding
  1. 1

    Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking in lichtgezouten water. Spoel de spinazie en laat deze goed uitlekken. Snij de champignons in plakjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Verhit olijfolie in een pan en fruit de knoflook en de sjalot. Bak de champignons mee krokant in de pan.

  2. 2

    Blus ze met de room en verkruimel het blokje kippenbouillon erbij. Voeg de spinazie toe en laat de blaadjes slinken. Giet de linguine af, maar hou een pollepel van het kookvocht opzij. Voeg het toe aan de saus en laat deze indikken. Breng de pasta op smaak met peper, zout en citroensap.

  3. 3

    Kruid de panko met het kerriepoeder, peper en zout. Dep de kippenhaasjes goed droog, wentel ze door de bloem, de losgeklopte eidooiers, en de gekruide panko.

  4. 4

    Verhit boter in een pan en bak er de krokante kippenschnitzels in. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  5. 5

    Serveer de linguine met de krokante kip. Werk ze af met de gesnipperde krulpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Linguine met spinazie, champignons en kip-kerriekrokantjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!