Recept

Zalm met roomkaaskorst en spelt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt!

“Je kunt in plaats van spelt ook andere korrels gebruiken, zoals bulgur, rijst of parelcouscous. Spelt is echter heel voedzaam, noot-achtig van smaak en dus zeker de moeite om eens te proberen.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking, in gezouten water met het bouillonblokje. Giet de spelt af en maak de korrels los. Snipper de bladpeterselie en de waterkers en meng ze met de olijfolie, de azijn, peper en zout onder de spelt.

  2. 2

    Verdeel de broccoli in roosjes en snij de venkel in partjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Kruid de groenten met peper en zout en giet er flink wat olijfolie over. Gaar 10 minuten in de oven.

  3. 3

    Pers het sap uit 1 citroen en snij de andere citroen in partjes. Snipper de peterselie en de bieslook en meng ze onder de roomkaas. Breng de kaas op smaak met citroensap, peper en zout. Bestrijk de zalmfilets rijkelijk met de roomkaas en leg ze mee op de bakplaat. Leg er de plakjes citroen bij en zet de bakplaat nog eens 10 minuten in de oven. De zalm mag nog rosé zijn vanbinnen.

  4. 4

    Neem de zalm uit de oven en serveer met de spelt. Werk af met de dille en optioneel nog wat venkelgroen en schijfjes citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalm met roomkaaskorst en spelt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!