Wok met prei, varkensreepjes en sojascheuten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Wok met prei, varkensreepjes en sojascheuten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Op een kwartiertje klaar

bereiding
  1. 1

    Spoel de prei en snij in fijne ringen. Snij de knoflook in plakjes. Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. 2

    Verhit olie in een wokpan en bak er eerst de reepjes varkenshaas in, heel kort, op een hoog vuur. Schep ze uit de pan en hou warm.

  3. 3

    Bak de knoflookplakjes tot ze kleuren en doe er dan de prei bij. Roerbak beetgaar. Kruid met de chilivlokken, peper en zout. Voeg er de sojasaus aan toe en doe de vleesreepjes erbij, roerbak nog heel even samen met de sojascheuten.

  4. 4

    Verdeel de rijst over borden, werk af met de groenten en varkensreepjes. Werk af met koriander of gesnipperde lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de prei en snij in fijne ringen. Snij de knoflook in plakjes. Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. 2

    Verhit olie in een wokpan en bak er eerst de reepjes varkenshaas in, heel kort, op een hoog vuur. Schep ze uit de pan en hou warm.

  3. 3

    Bak de knoflookplakjes tot ze kleuren en doe er dan de prei bij. Roerbak beetgaar. Kruid met de chilivlokken, peper en zout. Voeg er de sojasaus aan toe en doe de vleesreepjes erbij, roerbak nog heel even samen met de sojascheuten.

  4. 4

    Verdeel de rijst over borden, werk af met de groenten en varkensreepjes. Werk af met koriander of gesnipperde lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.