Recept

Couscoussalade met tahinpesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze lekkere salade van Karolien Olaerts kun je makkelijk meenemen naar een picknick of barbecue met vrienden.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 210°C. Snij de bloemkool in roosjes en de venkel in plakjes. Stort alles op een bakplaat en schep om met de rijstolie, peper en zout. Verspreid de groenten zo goed mogelijk over de plaat en bak ze 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Pel de rode ui en snij hem in flinterdunne halve ringen. Schep deze om met het citroensap en zet opzij. Schenk 125 milliliter kokend water over de couscous. Voeg peper en zout toe, dek af en zet opzij.

  3. 3

    Spoel en halveer de kerstomaatjes. Spoel de komkommer, snij hem in de lengte in tweeën, schraap de zaadjes eruit en snij hem in dunne plakjes. Maak de puntpaprika schoon en snij hem in de lengte in tweeën en vervolgens in dunne reepjes. Hak alle verse kruiden fijn. Stort alles in een grote serveerschaal.

  4. 4

    Halveer de olijven en snij de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Voeg deze bij de rauwkost. Hak de gezouten amandelen grof.

  5. 5

    Maak de tahinpesto. Pel en pers de knoflook en doe hem in een minifoodprocessor. Voeg 1 eetlepel water en alle andere ingrediënten toe, kruid met peper en grof zeezout en mix tot een romige saus. Voeg water toe als de tahinpesto wat lopender mag zijn.

  6. 6

    Doe de couscous, de rode ui (inclusief het citroensap) en de geroosterde groenten bij de ingrediënten in de serveerschaal. Voeg 2 à 3 eetlepels tahinpesto toe en schep om. Schep tot slot ook de rucola erdoor. Werk de salade af met de gehakte amandelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Couscoussalade met tahinpesto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!