Meest recente artikelen

Marmercake maken: zo doe je dat

Mét video

Marmercake maken: zo doe je dat Artikel

Marmercake maken ... Het klinkt ingewikkeld, maar eigenlijk is het helemaal niet moeilijk. Dankzij dit stappenplan (mét video) lukt het altijd. En natuurlijk delen we ook onze beste recepten voor marmercake.

Wil jij graag een lekkere marmercake maken? Goed idee! Het is eens iets anders dan een klassieke cake, maar 't is bijna even makkelijk te maken. Wij verzamelden onze beste tips en recepten voor marmercake en tonen in de video hoe het moet.

Dit heb je nodig

  • 175 g roomboter + extra
  • 175 g suiker
  • 3 eieren
  • 250 g zelfrijzende bloem + extra
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 150 ml melk
  • 2 el cacaopoeder

Marmercake maken

  1. Laat alle ingrediënten op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175°C boven- en onderwarmte. Los het cacaopoeder op in 2 el melk.
  2. Klop de boter met de suiker tot een luchtige, witte massa.
  3. Voeg een voor een de eieren toe. Wacht tot een ei volledig door het beslag is opgenomen alvorens je het volgend ei toevoegt. (Bakken zonder ei? Lees hier hoe je het doet.)
  4. Schep daarna beetje bij beetje, afwisselend, de gezeefde bloem en de melk door het beslag. Stop met kloppen zodra alle bloem opgenomen is door het beslag.
  5. Verdeel het deeg over 2 kommen. Voeg aan een kom het opgeloste cacaopoeder toe en roer goed door.
  6. Vet een cakevorm in met boter en bestrooi met bloem. Klop de overtollige bloem eruit. Stort de twee soorten beslag in de vorm maak met een vork cirkelvormige bewegingen van boven naar onder en weer naar boven om een marmereffect te krijgen. Bak 50 à 60 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Test met een prikker of de cake gaar is. Haal uit de oven, laat 10 minuten staan en ontvorm dan op een rooster.

Marmercake bakken: zo doe je het

Abonneer je op het Libelle Lekker YouTube-kanaal en ontdek er dagelijks toffe kookvideo's.

Welk recept voor marmercake kies jij?

Maak jij een marmercake met chocolade, walnoten, pistaches of toch een klassiek exemplaar? Wij verzamelden onze beste recepten. Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

 

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen