Recept

Marmercake

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Het beste recept voor deze heerlijke klassieker. Wil je zien hoe je zo een mooi marmereffect krijgt? Bekijk onze video en maak de marmercake van je dromen.

Is dit recept iets voor jou? Log in en sla het op in je persoonlijke bewaarmappen. Hier lees je hoe je dat doet.

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de boter met de suiker en de vanillesuiker gedurende 5 minuten luchtig tot een wit schuimige massa of tot de suikerkorreltjes opgelost zijn. Voeg er al roerend één voor één de eieren toe.

 2. 2

  Zeef de bloem. Spatel afwisselend enkele lepels bloem en enkele lepels melk door het deeg. Doe vervolgens de helft van het deeg in een andere kom en meng er het cacaopoeder dat je hebt opgelost in 2 el melk door.

 3. 3

  Doe eerst het gewone deeg in de beboterde en bebloemde vorm en giet er dan het chocoladedeeg op. Maak met een vork cirkelvormige bewegingen van boven naar beneden in de vorm en weer naar boven om een marmereffect te krijgen.

 4. 4

  Zet de cake in de voorverwarmde oven en bak gedurende 50 à 60 minuten. Controleer met een prikker of hij gaar is. Als de prikker er schoon uitkomt, haal je de cake uit de oven, zit er nog deeg aan de prikker, laat 'm dan nog 5 minuutjes in de oven staan en herhaal de test. Laat de cake 5 minuten in de vorm rusten alvorens te ontvormen. Laat afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Marmercake

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!