Meest recente artikelen

Uit eten met kinderen: onze favoriete adresjes

Hier kunnen ze naar hartelust spelen!

Uit eten met kinderen: onze favoriete adresjes Artikel

Uit eten met je kinderen: soms is dat een hele uitdaging. Maar niet bij deze adresjes, waar je kinderen naar hartelust kunnen spelen. Ideaal voor een uitstapje in de vakantie!

Smullen en spelen op de boerderij

Coördinator Lifestyle Greetje: “Ons vind je al eens bij ‘t Pachtgoedhof in Kruibeke. Eten doen we samen met de kinderen, natafelen zonder hen. Dan zitten ze immers buiten op de grote speeltuin of tussen de diertjes van de kinderboerderij. En als het regent, dan is er nog altijd de piratenboot binnen. Happy Sunday!”

‘t Pachtgoedhof, Molenstraat 85, 9150 Kruibeke . Tel. 03-774 22 85.

Croques op de wielerpiste

Redactrice Lisa: “De Bevoorrading in Cimorné in Aalst is hét adres waar wij graag met onze kinderen komen. Een oud fabrieksgebouw dat ingepalmd wordt door een fietsenmaker, een kapper, een creatieve plantenzaak (veel kleine cactusjes enzo) en ook een krokbar waar je croque monsieurs en creatievere croques, zoals met geitenkaas, dadels en pijnboompitjes, mijn favoriet, kunt eten. Het leuke is dat er in het midden van het gebouw een wielerpiste is gemaakt. Niet om op te fietsen, maar kinderen kunnen er op lopen, van glijden, hun autootjes van laten rollen, onder en tussen elkaar kruipen. ’t Was initieel niet zo bedoeld maar vandaag is dit de meest kindvriendelijke plek van Aalst, en je vindt er dan op zaterdagochtend ook menig ouder- en vriendenpaar met kinderen dat daar komt ontbijten, in de hoop toch drie woorden te kunnen wisselen terwijl de kinderen aan het spelen zijn. ’t Is lekker, ruim én als je de tafel in het midden van de piste inpalmt voel je je zelfs niet schuldig over hun gecross :)”

De Bevoorrading, Alfred Nichelsstraat 14, 9300 Aalst. Tel. 0479-77 70 61.

Croqueje eten in de fietserij #debevoorrading

A post shared by Ilse Himschoot (@ilse_himschoot) on

Kindsproof gerechten én een speelkamer

Tekstredactrice Miek: “Met de kinderen en kleinkinderen gaan wij graag uit eten bij De Pastoor van Vremd, in Vremde. Daar hebben ze aangepaste gerechten, een kinderkamer waar ze kunnen spelen, en een grote tuin waar ze hun gang kunnen gaan.”

De Pastoor van Vremd, Boomkensstraat 4, 2531 Vremde (Boechout).

Burgers en speelgoed

Flow manager Inge: “Mijn zoon springt een gat in de lucht als we gaan eten bij de Burgerij op het Eilandje in Antwerpen. Daar is namelijk een superleuke speelkamer waar hij zich kan uitleven – en superlekkere burgers op het menu ook, natuurlijk.”

 Burgerij, Sint-Laureiskaai 8, 2000 Antwerpen.

Extra toppers

Krijg je maar niet genoeg van leuke uitstapjes met je kroost? Hieronder vind je nog enkele kindvriendelijke topadresjes. Smakelijk!

 • Pluimveekwekerij en taverne met dierenparkje, speeltuin en zonnig terras.
  Bokmolenhoeve, Bokslaarstraat 100, 9160 Lokeren.
 • Brochetterie met een heuse circusbinnenspeeltuin!
  Brochetterie Den Bruul, Bel 15, 2440 Geel.
 • Toffe buitenspeeltuin én stijlvolle orangerie.
  Brasserie Brasseur, Sint-Annaboomstraat 37, 2017 Zwijndrecht.
 • Lekkere pannenkoeken, een kidscorner én een mini-bioscoop!
  Brasserie Carrousel, Albert I-laan 141, 8620 Nieuwpoort.
 • Buitenspeeltuin en binnenspeelkamer, en een bos om in te ravotten.
  De Kampveldhoeve, Kampveldstraat 20, 8020 Oostkamp.
 • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen