Meest recente artikelen

Zelfrijzende bloem op? Maak ze zelf!

Ja, dat lukt écht!

Zelfrijzende bloem op? Maak ze zelf! Artikel

Je zult het altijd zien: net als jij nog een keertje zin hebt in cake of pannenkoeken, blijkt de zelfrijzende bloem op. Gelukkig kun je die ook zelf maken.

Wat is het verschil tussen zelfrijzende bloem en gewone bloem?

Zelfrijzende bloem is bloem waar de producent zelf al een rijsmiddel aan heeft toegevoegd. Dat rijsmiddel is bakpoeder (niet te verwarren met baksoda, dat is iets anders). Zelfrijzende bloem wordt gebruikt om beslag snel te laten rijzen tijdens het bakken, zonder dat er een rijstijd vooraf nodig is. Denk bijvoorbeeld aan pannenkoeken of cake. Wanneer in een recept gewoon 'bloem' vermeld staat, heb je géén zelfrijzende bloem nodig, dat wordt altijd expliciet in het recept vermeld wanneer het nodig is. Zelfrijzende bloem wordt ook niet gebruikt om brood mee te bakken, daarvoor heb je gist nodig.

Maak je eigen zelfrijzende bloem

Als het gewoon bloem met bakpoeder is, kun je het dan niet gewoon zelf maken? Het antwoord is ja! Doe 500 g bloem in een kom, voeg 1 zakje bakpoeder toe. Eventueel kun je ook nog een snuifje zout toevoegen. Zeef het geheel in een bokaal en klaar is Kees!

In deze recepten kun je ze gebruiken

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen