Meest recente artikelen

Natalies weekmenu: deze lentetoppers zet je in 30 minuten op tafel

Klaar in 30 minuten

Natalies weekmenu: deze lentetoppers zet je in 30 minuten op tafel Artikel

Culiredactrice Natalie maakt een lekker en goedgevuld weekmenu dat snel klaar is en bij heel het gezin in de smaak valt. Deze keer staan haar recepten helemaal in het teken van de lente. Deze snelle recepten voor de lente maak je in 30 minuten!

Welkom in de keuken van Libelle Lekker-redactrice Natalie. Zoals steeds kook ze met de lekkerste ingrediënten van het seizoen, en maakt ze heerlijke familietoppers die je snel op tafel tovert. Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Maandag: lauwe aardappelsalade met erwtjes, spek en kibbeling

Natalie: "Traditioneel kibbelingbeslag maak je op basis van pilsbier. Met een handige kant-en-klaar mix hoef je enkel nog water toe te voegen en klaar is je beslag. Ideaal voor een snelle maandagavondhap."

Dinsdag: broccolipuree met walnoten, geitenkaas en kip in romige dragonsaus

Natalie: “In plaats van de zachte geitenkaas kun je ook een pittig kaasje gebruiken, zoals parmezaan of cheddar.”

Woensdag: uitsmijter met boerenham, oude kaas en een spiegelei

Een klassieker waar ik echt verzot op ben en die ik misschien te weinig op het menu zet wegens best veel koolhydraten. Je kunt nog groenten toevoegen zoals jonge spinazie of enkele plakjes komkommer, maar ik vind ‘m puur toch het allerlekkerst.”

Donderdag: minestrone met tortellini

Natalie: “Dit recept is budgetvriendelijk, snel klaar en diepvriesproof. Gooi de steeltjes van een bosje bladpeterselie nooit weg, maar gebruik ze om zelf een kruidentuiltje te maken.”

Vrijdag: vistajine met krieltjes, aardpeer, abrikozen en gekonfijte citroen

Natalie: “Kies voor een tajine steeds voor een vaste vis. Ideaal is zeeduivel, hondshaai, schelvis of roggevleugel. Ik kies voor harissa om de vis op smaak te brengen, maar saffraan doet het ook altijd goed bij de combinatie vis en patatjes.”

Zaterdag: risotto met lamskoteletjes, jonge spinazie en feta

Natalie: “Zijn je kinderen niet verzot op de smaak van lamsvlees, maar wil je het hen toch eens laten proeven? Paneer de koteletjes dan eens met panko. Wie weet wordt het met een krokant korstje een echte topper!”

Zondag: lentelasagne met gerookte zalm, bloemkoolkaassaus en groene asperges

“Wie graag kappertjes lust, kan nog een koffielepel kappertjes toevoegen aan de bloemkoolsaus of appelkappertjes toevoegen aan de postelein.”

Dessert: polentacakejes met bloedsinaasappel

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Natalie Peeters

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen