Recept

Polentacakejes met bloedsinaasappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Originele cakejes met een frisse citrustwist!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Rasp de schil van 3 bloedsinaasappelen en pers het sap uit. Hou wat van de schil apart voor de afwerking.

  2. 2

    Verwarm 125 gram suiker samen met de geraspte sinaasappelschil en de boter in een steelpan. Laat de suiker smelten en blus met 1/3 van het sinaasappelsap. Roer zeker niet in de karamel, maar draai een beetje met het pannetje.

  3. 3

    Giet de karamel in siliconen muffinvormpjes. Snij de 2 overige sinaasappelen in plakjes en leg in elke muffinholte een plakje sinaasappel op de karamel.

  4. 4

    Klop de eieren met 200 gram suiker in de mengkom van de keukenrobot tot een gladde ruban. Voeg de olie toe en daarna het amandelmeel, de instantpolenta en het bakpoeder. Voeg het snuifje zout en de rest van het sinaasappelsap toe.

  5. 5

    Schenk het beslag mee in de muffinvormpjes en bak de cakejes 25 minuten in de oven. Controleer of ze gaar zijn met een prikkertje, zet ze anders nog even in de oven. Ontvorm de cakejes en laat ze omgekeerd afkoelen op een rooster. Serveer ze met een lepeltje Griekse yoghurt en nog wat sinaasappelschil.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Polentacakejes met bloedsinaasappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!