Recept

Broccolipuree met walnoten, geitenkaas en kip in romige dragonsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

In plaats van de zachte geitenkaas kun je ook een pittig kaasje gebruiken, zoals parmezaan of cheddar.

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in lichtgezouten water. Maak de broccoli schoon en verdeel ze in roosjes. Schil de stam van de broccoli en snij hem in blokjes. Voeg de broccoliroosjes en de stam de laatste 8 minuten toe aan de aardappelen. Giet de aardappelen en de broccoli af en pureer ze samen fijn. Voeg een klontje boter toe en breng op smaak met de helft van de geitenkaas, peper, zout en nootmuskaat.

  2. 2

    Rooster de walnoten in een pan zonder vetstof en hak ze grof. Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel en snipper de dragon.

  3. 3

    Verhit de helft boter en de helft olijfolie in een pan. Kruid de kipfilets met kipkruiden en bak ze rondom goudbruin, ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Neem ze uit de pan en maak de pan schoon.

  4. 4

    Verhit een beetje olijfolie en fruit er de sjalot, de knoflook en de dragon in aan. Blus met de room en breng op smaak met de mosterd. Leg de kip weer in de pan en laat zachtjes garen.

  5. 5

    Serveer de broccolipuree met de kip in de roomsaus. Werk de puree af met de walnoten, de rest van de geitenkaas en een extra takje dragon.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Broccolipuree met walnoten, geitenkaas en kip in romige dragonsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!