Meest recente artikelen

Zo maak je het perfecte roerei

Onze favoriete methodes

  • Deel dit artikel:
Zo maak je het perfecte roerei Artikel

De ene houdt van zacht en zalvig, de andere heeft z’n roerei graag met wat meer beet en golvende stukjes gestold ei. Voor elk wat wils, met deze verschillende methodes.

Methode 1: in een sauspan

De Engelsen maken hun geklutste eieren met een klontje boter in een sauspannetje op middelhoog vuur. Met een siliconen spatel roeren ze om de 10 seconden zodat de eitjes een zalvige consistentie krijgen.

Methode 2: in een koekenpan

In Amerika maken ze hun roerei in een beboterde koekenpan. De losgeklopte eitjes breng je met een spatel naar binnen zodra ze beginnen te stollen. Hierdoor krijg je een
iets vastere structuur en meer bite.

Methode 3: au bain-marie

Volgens de Franse methode roer je de eitjes op voorhand los in een kommetje en gaar je ze vervolgens au bain-marie. Dat duurt een tijdje, maar het resultaat is erg fijn.

Onze toptips

  • Haal de roereieren net vóór ze volledig gaar zijn van het vuur, in de hete pan garen ze nog iets door. Het vuur toch ietsje te laat afgezet? Roer er op het einde een scheutje koude room door om het stollingsproces te stoppen en droge eitjes te vermijden.
  • Hou het klutsen kort en rustig. Te lang geklutste eieren worden taai. Of je ze op voorhand klutst of pas in de pan, hangt af van jouw voorkeur.

De lekkerste roereitjes

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen