Meest recente artikelen

10x uit eten met kinderen

Favoriete adresjes van onze testers

10x uit eten met kinderen Artikel

Neem gerust de kinderen mee uit eten naar deze 10 restaurants. Jij wordt culinair verwend, je kroost ravot naar hartenlust.

Uitgetest: De pastoor van Vremd

In het prachtige dorpje Vremde vind je vlakbij de kerk De pastoor van Vremd. Ze noemen zichzelf een luxe brasserie-restaurant, en terecht. Hoge plafonds, mooie ornamenten, kraaknette tafels… het is een waar plezier om in dit mooie kader plaats te nemen. Op het eerste gezicht zou je denken dat dit restaurant minder geschikt is voor kinderen, maar niets is minder waar. Eén verdieping hoger is er namelijk een mooie kinderkamer, waar kinderen heerlijk kunnen spelen. Ze mogen er zelfs op de muren en deuren schrijven! Naast de kinderkamer is er nog een zaaltje waar een groter gezelschap terecht kan. Ideaal dus voor familiefeestjes. Terwijl ouders rustig genieten van het eten, is hun kroost op enkele meters van hen vandaan aan het spelen. Iedereen gelukkig.

Op het menu vind je brasseriekeuken in een iets luxueuzere versie. Aan onze tafel verschijnt bijvoorbeeld een lekkere huisgemaakte visburger met verse tartaarsaus, krokante sla en frietjes en een Thaise salade met filet pur. De salade smaakt prima en je krijgt een mooie portie, maar behalve de licht zoetzure toets is het Thaise aspect een beetje zoek. De lichtgerookte gebakken zalm met mousselinesaus, groentjes, een gepocheerd ei en puree was een heerlijke klassieker. Als afsluiter lieten we nog een dame blanche, chocomousse en crème brûleé aanrukken. Vooral de crème brûlee kon ons bekoren. De andere desserts waren net een tikje te zwaar. Een fijne restaurantervaring inderdaad!

Niet enkel het restaurant is trouwens mooi, de tuin is een waar pareltje. Mooi, groot en met een fijne speeltuin voor de kinderen, ver genoeg van de tafels. Je eet op je gemak, maar kunt iedereen in het oog houden. Win-win! Deze locatie is helemaal perfect voor een communie, trouwfeest, receptie, bedrijfsfeest, …

De pastoor van Vremd, Boomkensstraat 4, Vremde

't Pachtgoedhof

In de typisch landelijke omgeving van Kruibeke vind je 't Pachtgoedhof, een boerderij met taverne. Geef je kinderen eerst de kans om te eten en laat hen dan los in de speeltuin of tussen de dieren. Ondertussen geniet jij van Vlaamse klassiekers zoals ze bereid moeten worden. Ook voor feesten met een echte 'boerentafel' ben je meer dan welkom.

't Pachtgoedhof, Molenstraat 85, Kruibeke

De Bevoorrading

De Bevoorrading ligt in hartje Aalst. In dit oude Cimorné fabrieksgebouw vind je ook een fietsenmaker, kapper en plantenzaak, maar wij gaan voor de 'krokbar'. Proef van culinaire croques met geitenkaas, spek, dadels en pijnboompitten of met kip, parmezaan, spek en sla terwijl je kinderen het beste van zichzelf geven op de wielerpiste in het midden van de zaak.

De Bevoorrading, Alfred Nichelsstraat 14, Aalst

Brochetterie Den Bruul

Bowlen, brochettes en een beetje gek doen. Zo kun je Brochetterie Den Bruul het best samenvatten. Stel zelf je ultieme brochette samen en laat de kinderen zich, tijdens het wachten op de vakkundige gemaakte spiesjes, uitleven in het circus of op de bowlingbaan. Daarna schuiven ze uitgeput mee aan tafel. Heerlijk!

Brochetterie Den Bruul, Bel 15, Geel

Brasserie Carrousel

Stel je voor dat het tijdens je gezellige dag aan zee plots begint te regenen. Dan kun je koppig op terras blijven zitten óf je kunt gaan schuilen bij Brasserie Carrousel. In deze stijlvolle zaak staat elke dag een andere lunch op de kaart. Bovendien zullen de kinderen zich geen seconde vervelen dankzij de kidscorner en minibioscoop.

Brasserie Carrousel, Albert 1 Laan 141, Nieuwpoort

Sensunik

Sensunik is is dé place to be voor jong en oud, en zeker ook voor veggies en de vegans. Werkelijk iedereen komt aan zijn of haar trekken in dit prachtige pand. Ouders genieten van het eten op de gelijkvloers, kinderen trekken naar de speelzolder om onder begeleiding van animatoren te eten en spelen. Ideaal.

Sensunik, Molenstraat 69, Antwerpen

Melkerij Peerdsbos

De Melkerij in het Peerdsbos is een heus begrip in Brasschaat en omstreken. In deze oude boerderij kun je op het grote terras terecht voor seizoensgebonden gerechten. Ook de kinderen hebben hier voldoende keuze om te eten. Ondertussen vermaken zij zich in een grote en veilige speeltuin of tijdens een spelletje minigolf. Uiteraard is dit laatste ook geschikt voor volwassenen.

Melkerij Peerdsbos, Bredabaan 93, Brasschaat

Marie Siska

Een babyspeeltuin, een bewaakte speeltuin, een springkasteel, een binnenspeeltuin, een doolhof en een minigolfclub. Doe daar nog vier verschillende tuinen en terrassen, een uitstekende keuken en een tearoom met wafels volgens een familierecept uit 1882 bij en je weet dat je bij Marie Siska safe zit voor een middagje genot.

Marie Siska, Zoutelaan 177,Knokke-Heist

Le Wolf

Le Wolf is een kinderboekenwinkel, lunchplek en bibliotheek. Kinderen kunnen er lezen, peuters sabbelen op kleine ditjes en datjes en baby's luieren in de relax. Le Wolf serveert iedere namiddag taartjes, lunches krijg je alleen in het weekend. De leuke namen – denk tranenthee, stenensoep of grootmoeders koekjes – zijn een tof extraatje.

Le Wolf, Violetstraat 18, Brussel

't Nonnebos

Als een van de meest kindvriendelijke restaurants in België mag 't Nonnebos uiteraard niet in dit lijstje ontbreken. Met een speeltuin binnen én een speeltuin buiten hou je de kinderen alvast enkele uren zoet. Volwassenen worden dan weer verwend met een ruim aanbod aan gerechten en heerlijke desserts. Bovendien kun je hier ook een huifkartocht boeken!

't Nonnebos, Nonnebossen-Oost 80, Zonnebeke

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen