Meest recente artikelen

Waarom een pizzasteen je pizza 100 keer lekkerder maakt

Zoals in Italië

Waarom een pizzasteen je pizza 100 keer lekkerder maakt Artikel

Maak jij graag zelf pizza, maar krijg je 'm nooit écht zo knapperig als bij de Italiaan? Een pizzasteen is de oplossing, want deze keukentool maakt je pizza honderd keer lekkerder!

Hoe werkt een pizzasteen?

Een echte Italiaanse pizza wordt in een enorm hete houtoven gemaakt waarin de temperaturen kunnen oplopen tot 500°C. Onze gewone oven wordt helaas niet zo warm, maar dat betekent niet dat je geen lekker knapperige pizza kunt maken. Gebruik voor de lekkerste zelfgemaakte pizza altijd een pizzasteen, die past in je gewone oven.

De steen houdt de hitte vast en zorgt ervoor dat het vocht in je pizzadeeg razendsnel kan verdampen. Het resultaat daarvan? Een lekker knapperige bodem zonder dat de saus uitdroogt. Kies als je kunt voor een pizzasteen met gaten, want die zorgen ervoor dat de pizza gelijkmatig gaart.

Heb je geen zin om zelf pizza te maken? Ook diepvriespizza’s worden honderd keer lekkerder als je ze op de pizzasteen legt en het kost je geen extra moeite. Experimenteer je graag? Gebruik de pizzasteen dan eens op de barbecue voor een heerlijke BBQ-pizza! Wees wel voorzichtig, zodat ze pizzasteen niet barst. Hoe je dat kunt vermijden, lees je hier.

Na gebruik kun je de restjes op de pizzasteen verwijderen met een natte borstel. Dompel de steen nooit onder in water en gebruik geen schoonmaakmiddelen. Het is normaal dat er wat vlekjes op je pizzasteen komen, dat is het bewijs van die lekkere pizza’s die je ermee gebakken hebt!

Het effect op je pizza

Het effect van de pizzasteen is dus:

  • een pizza die gelijkmatig gegaard is
  • een lekker knapperige bodem
  • saus die lekker smeuïg blijft

Aan de slag!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen