Met deze tips lukt je pizzadeeg nóg beter
Zodat je dubbel zo hard kunt genieten van die heerlijke pizza!
Niemand zal het ooit ontkennen: er is niets beter dan een zelfgemaakte, krokante pizza met lekker veel kaas. Als je zelf al eens aan de slag ging om pizza te maken, weet je vast dat het helemaal niet zo moeilijk is. En met deze tips zal je pizzadeeg nóg beter lukken!
1. Kneed je deeg lang genoeg
Voor je het deeg laat rijzen, is het belangrijk dat het goed gekneed is. Na zo’n tien minuten kneden, zul je merken dat het deeg soepel en elastisch wordt. Het is klaar als het nog enigszins plakkerig aanvoelt (een beetje zoals een plakbriefje), maar wel makkelijk van de ondergrond loskomt én geen sporen meer achterlaat.- Is het deeg nog te plakkerig? Voeg dan een beetje bloem toe. Niet te veel, want dat verandert de smaak.
- Is je deeg wat te droog? Voeg dan een klein beetje lauw water toe.
2. Laat je deeg minstens een uur rijzen
En dat doe je best in een kom afgedekt met een vochtige doek of plasticfolie. Zo activeer je de gluten in het deeg waardoor de textuur én de smaak van je pizzadeeg helemaal tot z’n recht komen.3. Stretch het deeg met de hand voor je ‘t uitrolt
Rol niet zomaar een bol deeg uit:- Bestuif eerst je werkblad met bloem en stretch het deeg met je hand voor je aan de slag gaat met je deegroller.
- Leg je deegbal opnieuw op het werkblad en duw erop met je handpalm om de ronde vorm te krijgen.
- Hierna kun je de deegroller gebruiken om het deeg lekker dun te krijgen, maar dit is geen must: je kunt net zo goed met je vingers te werk gaan.