Meest recente artikelen

Met deze tips lukt je pizzadeeg nóg beter

Zodat je dubbel zo hard kunt genieten van die heerlijke pizza!

Met deze tips lukt je pizzadeeg nóg beter Artikel

Niemand zal het ooit ontkennen: er is niets beter dan een zelfgemaakte, krokante pizza met lekker veel kaas. Als je zelf al eens aan de slag ging om pizza te maken, weet je vast dat het helemaal niet zo moeilijk is. En met deze tips zal je pizzadeeg nóg beter lukken!

Een lekkere pizza begint natuurlijk bij een goed pizzadeeg. In deze video leggen we je stap voor stap uit hoe je het precies maakt:

Helemaal klaar om te beginnen kneden? Super! Maar voor je dat doet, neem je best ook deze 5 tips door voor dé perfecte, krokante pizzabodem.

1. Kneed je deeg lang genoeg

Voor je het deeg laat rijzen, is het belangrijk dat het goed gekneed is. Na zo’n tien minuten kneden, zul je merken dat het deeg soepel en elastisch wordt. Het is klaar als het nog enigszins plakkerig aanvoelt (een beetje zoals een plakbriefje), maar wel makkelijk van de ondergrond loskomt én geen sporen meer achterlaat.

  • Is het deeg nog te plakkerig? Voeg dan een beetje bloem toe. Niet te veel, want dat verandert de smaak.
  • Is je deeg wat te droog? Voeg dan een klein beetje lauw water toe.

2. Laat je deeg minstens een uur rijzen

En dat doe je best in een kom afgedekt met een vochtige doek of plasticfolie. Zo activeer je de gluten in het deeg waardoor de textuur én de smaak van je pizzadeeg helemaal tot z’n recht komen.

3. Stretch het deeg met de hand voor je ‘t uitrolt

Rol niet zomaar een bol deeg uit:

  • Bestuif eerst je werkblad met bloem en stretch het deeg met je hand voor je aan de slag gaat met je deegroller.
  • Leg je deegbal opnieuw op het werkblad en duw erop met je handpalm om de ronde vorm te krijgen.
  • Hierna kun je de deegroller gebruiken om het deeg lekker dun te krijgen, maar dit is geen must: je kunt net zo goed met je vingers te werk gaan.

Extra tip! Maak de randen van je pizzadeeg een klein beetje dikker zodat de saus er niet af kan lopen. Borstel ook wat olijfolie op de korst voor een extra krokante afwerking.

4. Overdrijf niet met saus en toppings

Het is uiteraard verleidelijk om je pizza vol te laden met saus en toppings, maar onthoud: overdaad schaadt! In groenten en tomatensaus zit veel vocht en tijdens het bakken zal het deeg dit langzaamaan opnemen. Resultaat: een wakke bodem, en da’s natuurlijk niet lekker. Hou het daarom eenvoudig en leg er niet té veel op.

Hou je trouwens van verse kruiden op je pizza? Let dan op dat ze je ofwel onder een kaaslaagje legt, ofwel helemaal op ‘t einde toevoegt. Zo krijgen ze geen kans om te verbranden.

5. Experimenteer

Wil je écht indruk maken met je pizza of heb je gewoon zin om iets nieuws te proberen, roer dan wat lookpoeder of kruiden door je deeg vooraleer je het begint te kneden. Er zijn zoveel heerlijke combinaties die meer dan de moeite waard zijn om uit te testen!

En dan nu aan de slag: probeer deze heerlijke pizzarecepten!

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen