Meest recente artikelen

Zo warm je pizza opnieuw op

Zo blijft-ie knapperig

Zo warm je pizza opnieuw op How to's

Waren je ogen groter dan je buik en heb je nog een paar pizzapunten over? Dan ben je misschien op zoek naar een manier om ze opnieuw op te warmen zónder dat ze hun smaak of textuur verliezen. We zetten enkele methodes op een rij: getest en goedgekeurd!

Pizza opwarmen zonder dat-ie taai en onsmakelijk wordt lijkt misschien onmogelijk, maar met onze tips lukt het wél. Zo geniet je de volgende dag even hard (of zelfs nog méér) van die pizzapunt.

De snelle manier: de microgolfoven

Als je écht niet lang kunt wachten om aan tafel te gaan, dan kun je dat stuk pizza natuurlijk opwarmen in de microgolfoven. Laat 'm echter niet gewoon een paar minuten op vol vermogen draaien, maar hou rekening met de volgende aandachtspunten:

  • Warm telkens maar een paar stukken tegelijk op en zorg ervoor dat ze elkaar niet raken.
  • Zet samen met het bord een halfvol glas water in de microgolf. Dat zorgt ervoor dat de toppings niet uitdrogen, de kaas voldoende smelt én de korst lekker krokant blijft. Passen ze er niet samen in? Zet het bord dan op het glas.
  • Laat de microgolfoven op half vermogen draaien met intervallen van een minuut. Check tussendoor of je pizza voldoende opgewarmd is.

Dit is niet onze favoriete methode, maar als het snel moet gaan, is 't de beste keuze. In dit artikel ontdek je trouwens nog 12 microgolfovenhacks.

De klassieke manier: de oven

Pizza wordt gebakken in een oven, dus lijkt het logisch om 'm er ook in op te warmen. Dat is inderdaad een prima manier, maar je moet wel op een aantal dingen letten als je het allerbeste resultaat wilt:

  • Bedek een bakplaat met een laagje bakpapier en leg daar je pizzapunten op. Bedek de plaat daarna met aluminiumfolie: zo droogt je pizza niet uit. Schuif de bakplaat onderaan in de oven.
  • De ideale temperatuur om een pizza op te warmen is 180°C. Zet de oven zeker niet te heet, want dan loop je de kans dat de buitenkant verbrandt voor de pizzapunt door en door warm is.
  • Je hoeft voor één keer niet te wachten tot de oven voorverwarmd is. Hoe geleidelijker je de pizza opwarmt, hoe beter. Het hele proces zal ongeveer 25 minuten duren, afhankelijk van de dikte van de pizza.

Dit is een tried and tested manier om pizza op te warmen, en wat ons betreft nog altijd een aanrader. Als je onze tips in het achterhoofd houdt, wordt die pizzapunt bijna net zo lekker als gisteren.

Onze favoriete manier: de pan

Heb je geen oven, of heb je gewoon geen zin in rompslomp? Dan is dit ongetwijfeld de beste keuze voor jou. Wij zijn in elk geval ook laaiend enthousiast! Zo pak je het aan:

  • Leg de pizzapunt in de pan (zonder vetstof!) en zet het vuur middelhoog.
  • Wacht tot de korst wat vet afgeeft; zo weet je dat hij knapperig wordt. Op dat moment druppel je wat water in de pan (een héél kleine hoeveelheid, en weg van de pizza) en zet je er een deksel op. Zet het vuur nog wat lager; zo kan de pizza rustig verder 'stomen'.
  • Na een minuutje (of twee) is de kaas gesmolten en kun je aan tafel.

Hebben wij een oven in huis? Ja. Gebruiken wij toch deze methode om restjes pizza op te warmen? Reken maar van yes! Het is makkelijk, snel en maakt de bodem lekker knapperig. Bovendien drogen op deze manier de toppings niet uit en smelt de kaas perfect. Onze duidelijke winnaar!

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen